Spijs & Thee

Maandagmiddag 17 juni 2013 - door Mariëlla Erkens - Theesommelier van Nederland 2013!

In een dagdeel van 4 uur gaat docente Mariëlla Erkens uitvoerig in op de combinaties Spijs & Thee, tegenwoordig met een mooi woord 'Thee & Foodpairing' genoemd.
In de horeca is er de wijnkaart om geschikte combinaties te maken met wijn en de verschillende gerechten. Al een aantal jaren is de trend rondom thee aan het groeien en zijn er kwalitatief mooie losse theesoorten uit diverse werelddelen te verkrijgen. Juist met die diversiteit aan goede theesoorten is het heel interessant om nieuwe culinaire mogelijkheden met thee & spijs aan te gaan. Met dit nieuwe aanbod van de betere theesoorten worden combinaties gezocht met koude, warme, hartige en zoetige gerechten. Met als uitgangspunt de vijf smaken: zoet, zuur, zout, bitter en umami.

Middagprogramma;
- algemene inleiding door Mariella Erkens over Spijs & Thee
- nadere uitleg over het lesmateriaal
- proeven van minimaal 5 theeën met bijpassende gerechtjes
- bespreking van de waarnemingen
- olfactorische aspecten/theesmaakcirkel

Deze module wordt gegeven op een unieke locatie in Rotterdam op maandagmiddag.
Tijd: 12:30 tot 16:30 uur
Kosten: 125,- euro, inclusief btw en lesmateriaal
Lees meer over docent Mariëlla Erkens ...